Zalaegerszegi Honvédelmi nap

2019-02-07

1 2 3 4 5 6 8 9 10Beszámoló

Február 4-6-ai Zalaegerszegi sportrendezvény beszámolója.

Az első két napon a rendezvény a Kölcsey Ferenc Gimnázium tornacsarnokában zajlott. Óránként cserélődtek a tanulók a kialakított küzdőtéren, a részt vevők száma a testnevelési órák résztvevőitől függött, ami 50-90 diákot jelentett alkalmanként. Ezután forgószínpad szerűen próbálták ki a kihelyezett sportágakat. A gimnáziumba szerencsére sok sportoló jár, így számunkra nem okozott gondot az új sportágak gyors elsajátítása. Ennek ellenére sikerült meglepnünk őket a villámtájfutás, a reakciógyorsaság, a vívás és a lézer lövészet újszerű kihívásaival. A nap végére sokan érdeklődtek, hogy hol lehet ezen sportágakat gyakorolni, illetve versenyszerűen űzni, őket a helyi érdekeltségű egyesületekhez irányítottuk.

A harmadik napon a Zrínyi Miklós Gimnázium tornacsarnokában próbálhatták ki sportágainkat a diákok. Itt is sokan érdeklődtek a tájfutás iránt, de többen a lézerlövészetnek szenteltek nagyobb figyelmet. A reakciógyorsaság és a vívás is kihívás volt számukra, itt a gyors reflexükről adhattak tanúbizonyságot.

Ezen technikai sportok kipróbálása során a tanulók játékosan sajátították el a térképismeretet, a tájékozódást, a vívás alap védéseit és a lövészet finom motoros mozgásait. Ezen kívül fejlesztették még a reflexüket, türelmüket, ügyességüket, taktikai készségüket, küzdőszellemüket. Ezek a készségek fontosak mindennapi életükben, ha segítséget kell nyújtani, egy balesetnél, árvíznél, ha egy kirándulás alatt eltévednek stb.

Összességében jól sikerült a három nap, sok tanulót megmozgattunk, felkeltettük az érdeklődésüket az általunk nyújtott sportágak iránt. Jó volt látni, hogy segítik, biztatják egymást az egyes feladatok kipróbálásakor, örülnek egymás sikerének.